In het kort

Een harmoniserende ritueelbegeleider met rust, warmte en aandacht. Maar ook echtgenote, moeder, dochter, vriendin, vrijwilliger in de kerk, koorlid en ex-docent.

Verbinden

Met mijn man woon ik op een boerderij in Veghel, waar volop ruimte is voor alles en iedereen. Onze drie kinderen wonen op zichzelf.
In het (muziek)onderwijs was ik een verbindingsmens en gericht op inhoud. Als ritueelbegeleider ben ik dat ook. Ik werk graag samen, waarbij ik jou graag stimuleer
het beste in jezelf naar boven te halen, om je talent en ziel aan te spreken.

Geworteld in het Brabantse platteland

Gaandeweg groeide mijn affiniteit met zingeving en levensvragen. Ik ben betrokken bij de kerk
en zie de veranderende rol daarvan. Onveranderd is de behoefte aan rituelen en spiritualiteit.
Toen een vriendin stervende was, las ik met groeiende interesse over ritueelbegeleiding.
De opleiding “Ritueel begeleiden bij afscheid” op post-HBO-niveau vormde mij tot ritueelbegeleider.
In dit beroep kan ik mezelf helemaal kwijt.

Graag ga ik met mensen op zoek naar datgene wat hen inspireert en bezighoudt en samen zoeken we hoe we dit om kunnen zetten in woord, beeld, muziek en handeling. Daarbij ga ik een religieuze boodschap niet uit de weg.

Compassie

Met invoelingsvermogen treed ik mensen tegemoet, in de hoop de onderlinge betrokkenheid te vergroten. Het is belangrijk elkaar respectvol te behandelen, zeker in een kwetsbare situatie. Door mijn opleiding en werkervaring heb ik de kennis, kwaliteit en ervaring in huis om families bij te staan op zo’n wezenlijk moment in het leven.